Previous slide
Next slide

„Akadályból élményt” Aktív Rába konferencia

2024. október 19. – Gotthard Therme Hotel & Conference **** Szentgotthárd, Füzesi út 3/b.

„Akadályból élményt” Aktív Rába konferencia címmel az elmúlt egy év eredményeit, az előkészítés alatt álló és folyamatban lévő fejlesztéseket bemutató, valamint a jövőbeni célokat, a vízi-turizmust érintő aktualitásokat magába foglaló konferenciát szervezünk 2024. október 19-én Szentgotthárdra.

A konferencia helyszíne:       Gotthard Therme Hotel & Conference **** Szentgotthárd, Füzesi út 3/b.

A konferencia célja, hogy gondolkozzunk együtt azon, hogyan lehet a Rába folyó vízi-turizmusát fejleszteni, bemutassuk az eddigi eredményeket, a folyamatban lévő fejlesztéseket, valamint általános kitekintést nyerjünk a hazai vízi-turizmust érintő aktualitásokra, megismerjünk és átadjuk egymásnak a jó gyakorlatokat.

E célok mentén szeretném meghívni Önt, hogy vegyen részt konferenciánkon. 

Konferencián rövid előadásoknak adunk teret, amelyeknek célja, hogy egy-egy témakörbe vagy egy jó projektbe, jó gyakorlatba adjon bepillantást. Az előadások mellett a kötetlen beszélgetések szintén fontos részét képezik rendezvényünknek, ezért remélem, hogy nem csak az előadás idején, hanem a kerekasztal-beszélgetésen és az azt követő ebéden, valamint a délutáni fakultatív programon is végig velünk tud maradni.

Program:

Konferencia háziasszonya: Légrády Rita Szentgotthárdi Sport és Turisztikai Nkft. ügyvezetője, Szentgotthárd és Térsége Turisztikai Egyesület (TDM) elnöke.

Regisztráció: 8:30-8:55

9:00-12:00 – Előadások

  1. Huszár Gábor házigazda, Szentgotthárd város polgármesterének köszöntője
  1. V. Németh Zsolt Energiaügyi Minisztérium vízgazdálkodásért felelős államtitkár, országgyűlési képviselő, miniszterelnöki biztos köszöntője
  1. Víziturizmus mint a térségfejlesztés eleme – az Aktív Rába Szövetség bemutatása, az első működési év eredményeinek ismertetése (előadó: Kocsis Zsolt, elnök)
  1. Aktív Magyarország Államtitkárság vízi-turisztikai célkitűzésinek és a Nemzeti Víziturisztikai Stratégia bemutatása, fókuszban a Rába folyóval (előadó Révész Máriusz, Miniszterelnökség aktív Magyarországért felelős államtitkára)
  1. A Magyar Vizitúra Szövetség és az Aktív Rába Szövetség kapcsolódása, jövőbeli együttműködése (előadó: Klemencz Henrik, elnök MAVITUSZ)
  1. Akkreditált vízitúra-vezető képzési program előkészítésének aktualitásai (előadó: Tóth Ákos alelnök MAVITUSZ)

Kávészünet

  1. Vas Megye Aktív Turisztikai Fejlesztési Stratégiájának, ezen belül a vízi-turizmus megyei fejlesztési prioritásainak, céljainak bemutatása, az egyes aktív turisztikai ágak kapcsolódásának lehetőségei. TOP Plusz Rába vízi-turisztikai projekt ismertetése (Előadó: Dr. Kondora Bálint Vas Megyei Turizmus Szövetség Elnöke, Vas Vármegyei Megyei Közgyűlési alelnöke)
  1. Természetmegőrzés és víziturizmus, kölcsönös érdekek, természetbarát víziturizmus (előadó: Dr. Szentimai István általános igazgatóhelyettes Őrségi Nemzeti Park Igazgatóság)
  1. 2024. évi Vízi Vándor Tábor a Rábán – „élmény” beszámoló (előadó: Bálint Zsolt, Kormorán Kenu Közhasznú Egyesület)
  1. A 2024-es rábai vízitúrás események bemutatása, a szezon értékelése (előadó: Horváth Attila, alelnök ARSZ/ WEKING Egyesület elnöke)
  1. „Akadályból élményt” – Magyarlaki duzzasztónál tervezett kombinált műtárgy előzetes koncepció terveinek ismertetése (előadók: Déri Lajos ügyvezető Solvex Kft. és Németh József igazgató ÉDUVIZIG)
  1. Ipoly folyó menti vízi-turisztikai összefogás ismertetése (előadó. Heincz András, Nagymaros)
  1. PET kupa – a Bodrog folyó vízi-turizmusának ismertetése (előadó: Kerekes Attila, Olaszliszka)

12:15 Kerekasztal-beszélgetés a konferencia előaóival, fórum, hozzászólások (Moderátor: Légrády Rita)

13:00 Büféebéd

Fakultatív program:

14:30-17:00 – Evezés Szentgotthárdról Csörötnekre (11 km)

18:00 – Vacsora (időjárás függvényében Ciszter kilátó vagy Dr. Kuntár Lajos Művelődési ház)

Transzfer az evezésben résztvevők számára biztosított Csörötnek és Szentgotthárd között.

A regisztrációs határidő: 2024. 10. 17. 12,00 óra

Scroll to Top