Previous slide
Next slide

Rába takarítás

Tiszta Rábáért 2024 – Időpont: április 18-20.


Ahoi Rába, ahoi Rába szerelmesei!


Mint az elmúlt két évtizedben minden évben, idén is nagy takarítással kezdjük a szezont a folyón, mindenkit szeretettel várunk, aki szeretne részt venni és tenni a környezete védelméért.


Ezalatt a pár nap alatt Alsószölnöktől Püspökmolnáriig közel 100 fkm-t szabadítunk meg a felhalmozódott, fennakadt lakossági és egyéb hulladékoktól, a Rába minden zegét-zugát, kis szigetét, partoldalát,hordalékát bejárjuk, kipucoljuk,hogy mindenki szép, természetes valójában élvezhesse a folyó nyújtotta sport és szabadidős lehetőségeket. Ez egyben remek lehetőség az evezési technikák gyakorlásához is. A takarításban szerencsére sokan részt vesznek civilek, egyesületek, akik a Rába szeretetéből adódóan felelősnek érzik magukat a folyó gondozásában is: Bayou Bönhőőő Club, Vízi Vándor Alapítvány, Bereki Bárkás Egylet, Rábavölgye Egyesület, Vadkacsa, Szabadcsapatok és sokan mások…

A gyűjtőzsákokról a Bereki Bárkás Egyelet gondoskodik, a konténereket és a gyűjtőpontokról való elszállítást a Vasi Vízügy és az Őrségi Nemzeti Park intézik. Ezúton is szeretnénk nekik megköszönni a tiszta Rába nevében a segítséget!


Tervezett program és tisztítandó szakaszok:

  • Április 18: Rábahídvég-Püspökmolnári, Vasi Vízügy és az Őrségi Nemzeti Park szakmai nap.
  • Április 19: Alsószölnök-Szentgotthárd-Magyarlak. Bayou Bönhőőő Club, Vízi Vándor Alapítvány, Bereki Bárkás Egylet, Rábavölgye Egyesület, Vadkacsa Egyesület, Szabadcsapatok.
  • Április 20: Az e napi szakaszok:
    Magyarlak- Rábagyarmat
    Rábagyarmat- Csákánydoroszló
    Csákánydoroszló- Körmend
    Körmend – Molnaszecsőd
  • Április 21: Örömevezés Molnaszecsőd-Rábahídvég


Április 20-án este vidám zenés, tábortüzes, barátkozós záróbulit rendezünk a Bayou-ban, Molnaszecsődön a Malomnál, ahogy ez mindig lenni szokott, nem csak a munka, a szórakozás is fontos! 🙂 A zenéről gondoskodik a Pinka-völgyi őshang, a der Urlaut és a Zala-parti MegaTasi zenekarból a „MiniTasi” formáció. Mindkét zenekar évek óta fellépője rendezvényeinknek. Az esti támogatói bulira természetesen mindenkit szeretettel várunk, akik a folyó takarításában nem tudtak részt venni! Külön köszönet a Molnaszecsődi Önkormányzatnak, hogy a Tiszta Rábáért mozgalomban részt vevő megfáradt kenusok szombat esti étkezéséről gondoskodik!

Sátorhelyet, szállást a molnaszecsődi Bayou Bönhőőő Malomnál tudunk biztosítani.
Információt a fő szervezőktől kérhettek:
Barbár: 06-30/ 4872155
Sásdi Laci: 06-30/3767978
Somó: 06-30/ 9162232
FONTOS!!! MINDENKIT, AKI SZERETNE RÉSZT VENNI A TAKARÍTÁSBAN, KÉRÜNK, HOGY A JÓL SZERVEZETTSÉG ÉS OLAJOZOTT MŰKÖDÉS ÉRDEKÉBEN A MEGADOTT TELEFONSZÁMOK EGYIKÉN FELTÉTLENÜL JELENTKEZZEN BE! KÖSZÖNJÜK!

Scroll to Top